Atest folija Kragujevac

Atest folija Kragujevac
Atest folija Kragujevac

Kod nas možete izvršiti atest folija Kragujevac po ceni od 13000 dinara što uključuje i tehnički pregled vozila, jer da bi se uradio atest potreban je tehnički pregled.

ATESTI I PROCEDURA IZDAVANJA UVERENJA PO NOVOM PRAVILNIKU AGENCIJE ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA

Po novom pravilniku atest za naknadno zatamnjena stakla na automobilima moze se dobiti samo ako je na stakla vozila montirana folija koja je odobrena i poseduje uverenje od Agencije za bezbednost saobracaja.


Stakla iza stuba “B” (zadnji deo vozila), nemaju ograničenja u procentu zatamnjenja, prednja stakla ispred stuba “B”, (vozačevo i suvozačevo staklo) Zakonski su ograničena na 30% (ukupno zatamnjenje staklo+folija).

Prednje vetrobransko staklo nije dozvoljeno da se naknadno zatamnjije.
Po novom pravilniku izuzeta su vozila koja su radjena po “starom” i koja na staklima pod folijom nemaju oznaku ABS.


LLumar folije poseduju uverenje pod brojevima «ABS M 01» do «ABS M 06», kojim se potvrdjuje da ispunjavaju uslove tehnickih karakteristika i kao takve mogu da se montiraju na stakla automobila.


Pregled odnosno merenje stepenja zatamnjenja, tamnih stakala obavlja se u ispostavi Tehno Laba koja se nalazi na Tehničkom pregledu Matko.

NEOPHODNA DOKUMENTACIJA ZA IZRADU ATESTA

  1. Jedan od neophodnih dokumenata za izdavanje atesta, je saglasnost proizvodjača vozila, odnosno uvoznika za Srbiju. Cena saglasnosti, zavisno od marke vozila, krece se od besplatnog za Mercedes-Benz i BMW vozila do 3.600,00 RSD.
  2. Spisak ovlašćenih uvoznika za Srbiju mozete preuzeti OVDE.
  3. Nakon ugradnje folija, izdaje se IZJAVA SERVISA, koja je neophodna kao uverenje, da je odradjena ugradnja folije koja je sertifikovana i dozvoljena za ugradnju od strane Agencije za bezbednost saobracaja.
  4. Zahtev za izdavanje atesta, koji dobijate od servisa koji je izvrsio ugradnju.
  5. Dve uplatnice
uplatnica 001.png
uplatnica 002.png

Sa navedenom dokumentacijom, obavlja se pregled u ispostavi Tehno Laba koja se nalazi na Tehničkom pregledu Matko (merenje zatamnjenja stakala), koji iznosi 4800,00 RSD.
Nakon izvršenog merenja, radi se tehnički pregled i izdavanje ATESTA od strane Agencije za bezbednost saobraćaja.

Cenovnik za ugradnju folija možete preuzeti ili pogledati OVDE. Ili posetite direkto SAJT našeg saradika koji na veoma profesionalan način ugrađuje folije.