Prenos vlasništva vozila

prenos vlasnistva automobila
overa ugovora

Procedura za prenos vlasništva vozila

Prenos vlasnistva vozila je obaveza koju moramo uraditi ukoliko kupujemo ili prodajemo automobil a da bi to ostvarili potrebna su nam tri uslova: 

Ako Vas zanima komplet objašnjenje o proceduri klikni Ovde. 

Prenos vlasnistva vozila
Kupoprodajni ugovor

Izrada i overa ugovora ili ugovora o poklonu

Da bi započeli proceduru morate imati kupoprodajni ugovor ili ugovor o poklonu koji je overen i potpisan od obe strane.

Plaćanje poreza u poreskoj upravi 

Pošto ste overili ugovor potrebno je predati zahtev za plaćanje poreza u poreskoj upravi. 

Izvršena promena u saobraćajnoj dozvoli

Da bi kompletirali proceduru morate uplatiti za novu saobraćajnu dozvolu ili ako je potrebno i nove tablice ukoliko je prethodni vlasnik iz drugog grada.

Naša usluga obuhvata sledeće:

Izrada ugovora
Popunjavanje obrazca
Očitavanje dokumenata
Plaćanje poreza u poreksoj

CENE USLUGA

komplet usluga

2000

Podrazumeva komplet uslugu sa izradom ugovora i plaćanjem poreza.

izrada ugovora

500

Izrada kupoprodajnog ugovora ili ugovora o poklonu.


Cena naše komplet usluge je 2,000 dinara sa izradom ugovora. 

Cena poreza na prenos apsolutnih prava iznosi 2,5% od vrednosti vozila koja je procenjena na osnovu zvaničnog kataloga AMSS. 


Kompletna procedura prilikom prenosa vlasništva

 

Prvo je potrebno napraviti kupoprodajni ugovor, zatim isti u prisustvu prodavca ili ovlašćenog lica, overiti kod notara. Obavezno uzmite kopiju ili čitač lične karte prodavca, najbolje prilikom same overe kod notara. Potrebna je očitana saobraćajna dozvola i obrazac PPi4 (poreska prijava, može se kupiti u kjižari ili preuzeti obrazac sa našeg sajta).

Napomena: Rok za plaćanje poreza je 15 dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora. 

Popunite obrazac, priložite 2 primerka overenog ugovora, čitač saobraćajne i lične karte prodavca i predajte poreskoj upravi. Kad predate dokumentaciju šalju vas na drugi šalter da zavedete zahtev za plaćanje poreza pa se ponovo vraćate na početni šalter. Poreska uprava Vas posle obaveštava pozivom kad da dodjete po rešenje za plaćanje poreza. Kad platite porez predajete dokaz o uplati i obično za nekoliko dana dolazite za konačno rešenje da je porez plaćen. 

To je cela procedura koju ,dok se stvari ne promene, moramo poštovati. Najavljena je mogućnost skore promene ovakve procedure plaćanja poreza što će mnogima olakšati sam proces prenosa vlasništva vozila. Više o tome pročitajte OVDE.

 

Sve to možemo uraditi umesto Vas i sačuvati Vam dragoceno vreme! Ukoliko želite da nama poverite taj posao popunite formu i započnite proceduru prenosa vozila uz našu stručnu pomoć. 

 


Scroll to Top