Registracija vozila u toku vanrednog stanja

Građani produženje registracije svojih vozila u narednom periodu mogu obavljati isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima, kako je saopštio MUP, a registraciju će moći da obave i vlasnici vozila kojima je saobraćajna dozvola istekla ili ističe u narednom periodu.

Oni koji prvi put registruju vozilo ili su ga kupili i vrše prenos moraće preko interneta u MUP-u da zakažu prijem jer šalteri po opštinama za ovu namenu ne rade. Registracija teretnih i putničkih vozila se odvija normalno, dovoljno je da je vozilo tehnički ispravno i da prođe dosadašnju proceduru. Nijedan tehnički pregled nije zatvoren i u njima se na licu mesta produžava saobraćajna dozvola i dobija nalepnica. 

Ako ste vlasnik vozila i produžavate samo registraciju, na tehničkom pregledu možete dobiti registracionu nalepnicu, ko je ovlašćen da to daje. Ako imate ovlašćenje overeno kod notara, možete takođe produžiti registraciju ukoliko niste vlasnik vozila. Vlasnik vozila mora da dođe na registraciju da bi produžio registraciju“, kaže Marko Manojlović iz jedne auto-škole i tehničkog pregleda. 

U slučaju da prvi put registrujete novo vozilo ili ste kupili automobil pa treba da ga registrujete, moraćete Upravi za upravne poslove MUP-a Srbije da se obratite mejlom i da tako zakažete odlazak na šalter.

Ukoliko imate potrebu za izdavanjem novog dokumenta obratite se Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na imejl-adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i sačekaju dalje instrukcije.

Scroll to Top